«Σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος… είναι υποχρεωτική»!!!!!

Δεν είναι οξύμωρο; Λένε ότι το να ψηφίσεις είναι δικαίωμα-υποχρέωση. Σαν να λέμε ζωντανός-νεκρός… ζόμπι 🙂 Πως γίνεται να είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση; Ή το ένα θα είναι ή το άλλο. Στην μια περίπτωση αν θέλω το εξασκώ ενώ στην άλλη είμαι υποχρεωμένος (υποθέτω υπάρχει κάποια ποινή). Δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις το Χ , είσαι υποχρεωμένος να κάνεις το Χ. Αυτοαναιρούνται, όταν είναι δικαίωμα δεν είναι υποχρέωση και όταν είναι υποχρέωση δεν είναι δικαίωμα.

Με το ζόρι να έχεις άποψη… Άσε που οι περισσότεροι ψηφίζουν ποδοσφαιρικά:
Το κόμμα είναι η ομάδα μου και δεν το αλλάζω με τίποτα (ακόμα και αν δεν πραγματοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, ακόμα και αν το άλλο κόμμα έχει καλύτερο πρόγραμμα). Θα ψηφίσω το τάδε κόμμα γιατί οι γονείς μου, οι παππούδες μου, οι φίλοι ήταν αυτό το κόμμα κτλ.

Υπάρχει και μια άλλη ομάδα ανθρώπων που ψηφίζουν ένα κόμμα γιατί θα τους κάνει ρουσφέτι (θέση στο δημόσιο etc)

Αυτός ο καταναγκασμός πρέπει να καταργηθεί. Τι νόημα έχει από την στιγμή που μπορείς να ρίξεις λευκό ή άκυρο; Μόνο και μόνο για να σε ταλαιπωρήσουν; Και τέλος πάντων ας είναι ειλικρινείς, ας πάψουν να το ονομάζουν δικαίωμα όσο είναι υποχρεωτικό να ψηφίζεις.

Έως τώρα ψήφιζα με συμβιβασμούς, έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην ικανοποίηση κάποιων από τις οικονομικές ελευθερίες από την μια και την ικανοποίηση κάποιων από τις υπόλοιπες ατομικές ελευθερίες από την άλλη. Ευτυχώς από τις επόμενες εκλογές θα υπάρχει ένα κόμμα που θα με καλύπτει πλήρως. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία. 🙂

Advertisements