να μην εργάζεσαι όχι να εμποδίσεις τους άλλους να εργαστούν ούτε να κάνεις κατάληψη χώρους που δεν σου ανήκουν. Το δικαίωμα στην απεργία πηγάζει από την ιδιοκτησία του εαυτού, δικαίωμα σου να μην εργασθείς γιατί σου ανήκεις δεν είναι δικαίωμα σου όμως να κλείνεις πχ τις χωματερές γιατί πολύ απλά δεν σου ανήκουν. Η περιφρούρηση της απεργίας σε απλά ελληνικά σημαίνει τραμπουκισμός. Όποιος τολμήσει να εργασθεί ή να πάει σκουπίδια στην χωματερή θα έχει μάχη σώμα με σώμα με τους απεργούς. Γιατί ανεχόμαστε αυτές τις παρανομίες δεν το καταλαβαίνω. Ούτε τα σώματα των ατόμων που θέλουν να εργαστούν τους ανήκουν, ούτε οι χωματερές, κοινώς δεν έχουν κανένα δικαίωμα επάνω τους, μονάχα επάνω στον εαυτό τους έχουν. Απεργία με βια δεν είναι απεργία, ένα άτομο που δεν εργάζεται επειδή το προπηλακίζουν οι συνάδελφοι του δεν απεργεί απλά είναι θύμα φασιστικής συμπεριφοράς.

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό*, σε όλες της χώρες απεργία δεν είναι αυτό που λέει η λέξη, περιλαμβάνει τον εκφοβισμό των ατόμων που θέλουν να εργαστούν και την κατάληψη χώρων που δεν ανήκουν στους απεργούς.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρώ ότι η Κυβέρνηση έχει δικαίωμα να τους υποχρεώσει να εργαστούν με το ζόρι. Η επίταξη είναι μια άλλη λέξη για την δουλεία. Μου ανήκεις και θα σε χρησιμοποιήσω όπως επιθυμώ. Οι άνθρωποι δεν είναι ιδιοκτησία κάποιου ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει όπως χρησιμοποιεί ένα οποιοδήποτε resource, είναι ιδιοκτησία του εαυτού τους. Τα μόνα πράγματα που επιτρέπεται να κάνει μια Κυβέρνηση είναι ή να δημιουργήσει το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε να σταματήσουν τα Κρατικά μονοπώλια που τυραννάν την χώρα αυτές τις ημέρες ή να προσλάβει άλλο προσωπικό ώστε να διατηρηθεί ένα μίνιμουμ στις υπηρεσίες. Το ρεύμα σε άλλες χώρες είναι όπως οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, διαλέγεις τον πάροχο που θεωρείς ότι παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες.

*πχ στην Αγγλία επί Θάτσερ: ¨the images of crowds of militant miners attempting to prevent other miners from working proved a shock even to some supporters of the strikes. Two miners, Dean Hancock and Russell Shankland, were convicted of the murder of David Wilkie, a taxi driver, whom they killed by throwing a 46 pounds (21 kg) slab of concrete through the windscreen of his car from a bridge as he drove beneath it. He was driving a colleague of theirs, David Williams, to work. Both were sentenced to life imprisonment.»

Advertisements