όχι δεν είναι συνέχεια του χτεσινού κειμένου 🙂

Σήμερα πήγα να φτιάξω νέα ταυτότητα. Οι νέες ταυτότητες έχουν 4 καλά σε σχέση με τις παλιές.

– Πρώτον έχουν γραμμένο το ονοματεπώνυμο και με λατινικούς χαρακτήρες (πολύ βολικό για τα άτομα που μένουν ή ταξιδεύουν στο εξωτερικό).
– Δεύτερον τα στοιχεία δεν είναι γραμμένα με το χέρι αλλά τυπωμένα (όπως είχε παρατηρήσει και ο φίλτατος S.G. ακόμα και η κάρτα μέλους ενός βίντεο κλάμπ ή ενός super market ήταν καλύτερης ποιότητας από τις παλιές ταυτότητες… λολ).
– Τρίτον στα στοιχεία δεν περιλαμβάνεται το θρήσκευμα (είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο αστυνομικό τμήμα και να σε ρωτάνε σε ποιον Θεό πιστεύεις; Είναι δυνατόν ένα Κρατικό έγγραφο να περιλαμβάνει τέτοιες πληροφορίες; Μόνο την ομάδα ποδοσφαίρου και ποιο πιάτο είναι το αγαπημένο μας φαγητό δεν έγραφε…).
– Τέταρτον αναγράφεται η ομάδα αίματος (σχεδόν βλ. παρακάτω).

Και φτάνουμε λοιπόν στην ομάδα αίματος…. η ομάδα αίματος που λέτε είναι προαιρετική. Όταν πήγε η μητέρα μου να ρωτήσει τι χρειάζεται για την έκδοση νέας ταυτότητας της είπαν ότι χρειάζεται ένα πιστοποιητικό γεννήσεως και 4 ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Στο γραφείο όταν μου έδωσε το χαρτί να τσεκάρω τα στοιχεία μου είδα ότι μπορούσα να βάλω και την ομάδα αίματος, η πολιτσμάνα όμως με ενημέρωσε ότι η αναγραφή είναι προαιρετική και ότι χρειάζομαι χαρτί από μικροβιολόγο. Απ’ ότι φαίνεται η προαιρετικότητα δεν πάει στους πολίτες αλλά στους αστυνομικούς! Αν θέλουν σε ενημερώνουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Η αναγραφή ομάδας αίματος σε αντίθεση με το θρήσκευμα, αγαπημένο φαγητό κλπ μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη πχ σε περίπτωση ατυχήματος.

ΥΓ: πολλές χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Αυστραλία κλπ δεν έχουν ταυτότητες.

Advertisements