Οι αριστεριστές στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο έστειλαν τον Πρύτανη Αν.Μάνθο στο νοσοκομείο με εγκεφαλική διάσειση μετρίου βαθμού και σπασμό των αυχενικών μυών.

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτό το τσίρκο με τις πολιτικές παρατάξεις μέσα στα πανεπιστήμια; Οι φωτογραφίες που παραθέτω είναι από την νομική Αθηνών την περίοδο των φοιτητικών εκλογών, περιττό να πω ότι δεν έχει καθαρίσει ακόμα ο τόπος τώρα που πέρασα. Στην Ιταλία ούτε μια φορά δεν πήρα πρέφα πότε γίνονταν εκλογές, ούτε αφίσες, ούτε χαρτομάνι, ούτε πανό και σπρέι στους τοίχους, ούτε τπτ. Αυτό το πανηγύρι που έχουμε κάθε χρόνο στα ελληνικά Κρατικά πανεπιστήμια απλά δεν υπάρχει.

Είδα κάτι αφίσες πρόσφατα που ζητούσαν και πάλι καταλήψεις… οι του ΕΑΑΚ, του Σύριζα και της ΚΝΕ έχουν κάνει τσιφλίκι τους τα πανεπιστήμια και δεν αφήνουν τα άλλα άτομα να σπουδάσουν με την ησυχία τους, κάθε τρεις και λίγο καταλήψεις και τραμπουκισμοί.

Από μια άποψη δρουν και ως χρήσιμοι ηλίθιοι εφόσον έτσι δείχνουν την αναγκαιότητα ύπαρξης εναλλακτικής σε αυτήν την σαπίλα, την εναλλακτική των ιδιωτικών πανεπιστημίων.


Ίσως όμως είναι καλύτερα που τελικά δεν θα γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 16. Η ισονομία και η δικαιοσύνη μπορεί να επιβάλουν την αναγνώριση από το Κράτος των γνώσεων των απόφοιτων ιδιωτικών πανεπιστημίων όμως από την άλλη αν το Κράτος αναμειχθεί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχει το ρίσκο να τα καταντήσει σαν τα Κρατικά. Οι παρατάξεις ίσως μπουν μέσα, το Κράτος θα ελέγχει τι θα διδαχθεί κλπ. Σήμερα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι «ανεξέλεγκτα» και «ασύδοτα», λογοδοτούν μονάχα στην Αγορά και συγκεκριμένα στους πελάτες τους που θέλουν Γνώση που ανταποκρίνεται στην αγορά εργασίας. Καλύτερα λοιπόν το «φαρ ουέστ» παρά ο Κρατικός βάλτος.

Η αναθεώρηση του άρθρου 16 δεν θα επιτρέψει την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, όσοι το πιστεύουν αυτό αγνοούν την πραγματικότητα. Ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην χώρα μας, απλά το Κράτος θα τα αναγνωρίσει. Η μη-αναθεώρηση του έχει το εξής καλό, οι απόφοιτοι αυτών των πανεπιστημίων δεν μπορούν να εργαστούν στο ελληνικό Δημόσιο και έτσι τα Κόμματα χάνουν μια φέτα συνειδήσεων που μπορούσαν να εξαγοράσουν έως τώρα με ρουσφέτια και διορισμούς.

Μπορεί λοιπόν η μη αναγνώριση από το Κράτος των ιδιωτικών πανεπιστημίων να δημιουργεί στρέβλωση στην Αγορά παροχής Γνώσεων εφόσον οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να εργαστούν στο Δημόσιο όμως δημιουργεί από την άλλη και μια μερίδα ανεξάρτητων πολιτών που θα αντιδρά στις απαιτήσεις των προσοδοθηρικών ομάδων εφόσον δεν θα μπορεί να γίνει μέλος τους και θα πρέπει να τις χρηματοδοτεί με το ζόρι.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και θύματα από την μη-αναθεώρηση. Έχω μια φίλη που έχει τελειώσει ψυχολογία στο Deree και έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία και τώρα δεν μπορεί να εργαστεί στην Ελλάδα γιατί δεν της αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά της δικαιώματα επειδή το bachelor έγινε σε αμερικανική σχολή.

Όποιος θέλει να ξεφύγει από αυτήν την μιζέρια που είδαμε αυτές τις ημέρες λοιπόν υπάρχει εναλλακτική στην χώρα μας…

… αλλά και στο εξωτερικό 😉

ΥΓ: οι τρεις τελευταίες φωτογραφίες είναι από ενημερωτικά φυλλάδια που πήρε ένας φίλος μου, απόφοιτος Κρατικού πανεπιστημίου, που ψάχνει να κάνει μεταπτυχιακό αυτόν τον καιρό

Σχόλια

Advertisements