Χάθηκαν η ζωή ενός δεκαπεντάχρονου και οι περιουσίες εκατοντάδων πολιτών. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό η ανάρμοστη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων απέναντι σε νεαρούς πολίτες (που αυτήν την φορά κατέληξε σε φονικό). Δεν ξέρω τι εκπαίδευση τους κάνουν αλλά θυμάμαι άπειρες φορές που μας παρενοχλούσαν χωρίς λόγο όταν ήμασταν στην ηλικία του παιδιού που δολοφονήθηκε μάλλον. Μας τραβούσαν τα μαλλιά, μας έσπρωχναν με τις ασπίδες όταν περνούσαν από δίπλα μας και άλλα τέτοια χαριτωμένα, το έγκλημα μας ήταν ότι πηγαίναμε να παίξουμε ηλεκτρονικά στο Paladium στην Σολωμού στο ύψος του Πολυτεχνείου. Η κλούβα ήταν σταθερά παρκαρισμένη Στουρνάρι και Πατησίων και όποιος έκανε το λάθος να είναι νεαρός με εμφάνιση μεταλλά και να περάσει από εκεί το λιγότερο θα ήταν να τον παρενοχλήσουν φραστικά.

Το αστείο είναι ότι ακόμα και τώρα που δεν είμαι teenager μερικές φορές κάτι μυξιάρικα πουλάνε τσαμπουκά. Πριν από καιρό με έναν φίλο μου περπατούσαμε από Ομόνοια στην Πατησίων και καθώς περνούσαμε δίπλα από την κλούβα που ήταν εκεί σταθμευμένη ένας αμύστακος παίς μας είπε με ύφος «Παιδάκια ψάχνετε τίποτα;».

Η εκπαίδευση τους λοιπόν είναι για τα μπάζα. Δεν ξέρουν να φέρονται στους πολίτες ούτε τελικά να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Όταν λοιπόν συμπεριφέρονται με την mentalita’ του Αττίλα(*) αντί του serve and protect λογικό είναι να θρηνούμε κάθε τόσο θύματα.

(*) Attila, the man who rules by brute force, acts on the range of the moment, is concerned with nothing but the physical reality immediately before him. respects nothing but man’s muscles, and regards a fist, a club or a gun as the only answer to any problem» – Ayn Rand

Αττίλες όμως δεν έχουμε μονάχα από αυτήν την πλευρά, Αττίλες είναι και όλοι αυτοί οι κάφροι που καίνε τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά των συμπολιτών τους. Έχουν και αυτοί ένα κομμάτι ευθύνης για την ύπαρξη των πρώτων. Στην Εκάλη πιστεύω οι νεαροί δεν υφίστανται αυτά που υφίστανται οι νεαροί των Εξαρχείων και των γύρω περιοχών. Ο λόγος είναι απλός, εκεί δεν καίνε αυτοκίνητα και δεν πετάνε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς.

Η καφρίλα της μιας ομάδας τροφοδοτεί την καφρίλα της άλλης.

Για την Αστυνομία η λύση είναι να εκπαιδεύονται καλύτερα τα μέλη της και να περνάνε κάθε τόσο από ψυχολογικά τεστ ώστε παρά την ύπαρξη των κάφρων που καταστρέφουν την πόλη μας να κάνουν σωστά την δουλειά που τους έχουμε αναθέσει.

Οι «αντιεξουσιαστές» καλό θα ήταν να αναλογιστούν τις θέσεις εργασίας που χάνονται, τους κόπους των συνανθρώπων τους που εξαϋλώνονται μέσα στις φλόγες των φωτιών που βάζουν και τον κίνδυνο που διατρέχουν από τους άντρες με τα όπλα(**). Αν όχι αυτό τότε τουλάχιστον να καταλάβουν ότι με τα καφριλίκια τους βοηθούν στο στήσιμο μιας κατασταλτικής Κρατικής μηχανής που μπορεί κάποιος Παπαδόπουλος (ή Σταλινίσκος) του μέλλοντος να βρει έτοιμη. Δεν είναι ότι δεν θα μπορούσε να την φτιάξει μόνος του από την στιγμή που θα έπαιρνε την εξουσία αλλά αυτό θέλει χρόνο και ίσως να αντιμετώπιζε και κάποιες αντιστάσεις στο στήσιμο της που τώρα δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει.

(**) εδώ σκότωσαν ένα άσχετο παιδί με τον «χώρο», φαντάσου.

Advertisements