Πριν μερικές ώρες ανέβασα το παρακάτω video. Για την δημιουργία του χρησιμοποίησα το iMovie της Apple, έναν ήχο κινηματογραφικής μηχανής από τα Orientation films της Dharma Initiative (Lost), μουσική από μια ασπρόμαυρη ταινία του βουβού κινηματογράφου, τα videoFX sepia tone, aged film και gaussian blur. Την φωνή την ηχογράφησα με garageband και τις φωτογραφίες τις «έκοψα» με Gimp. Το βίντεο δεν είναι τπτ το τρομερό αλλά δείχνει πόσο εύκολο είναι να φτιάξει κανείς μια «παλιά» ταινία. Το βίντεο με ανθρώπους σε κίνηση θέλει αλλαγή ταχύτητας (λίγο πιο αργό ή πιο γρήγορο) ή κάπως να χάνει κάποια frames γιατί αλλιώς φαίνεται ψεύτικο όταν παίζει πίσω από όλα αυτά τα effects.

ΥΓ: Μια φίλη μου είδε τον Γαλιλαίο στο βίντεο και με ρώτησε «Ποιος είναι αυτός ο παπάς;» !! Ύβρυς !! Η Εκκλησία τον φυλάκισε επειδή υποστήριζε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο! :Ρ


Το concept πίσω από το βίντεο είναι ότι όπως στις ταινίες του βουβού κινηματογράφου δεν υπήρχε φωνή έτσι και η Ελλάδα δεν είχε μια φιλελεύθερη φωνή να την εκπροσωπήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα με την Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει αυτήν την δυνατότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του βίντεο:

Κοινή Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα οι αξίες του Διαφωτισμού.

Αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκαν οι φιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες, δηλαδή στις ιδέες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων και της ελεύθερης οικονομίας. Αυτή η Ευρωπαϊκή ταυτότητα δίνει προτεραιότητα στην αυτονομία του ατόμου να απολαμβάνει αναφαίρετα δικαιώματα (στη ζωή, στην επιδίωξη της ευτυχίας, στην ιδιοκτησία) και ελευθερίες (της συνείδησης, της γνώμης, της έκφρασης, του αυτοπροσδιορισμού), που οριοθετούνται από την ατομική ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή ταυτότητα δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στη βασική αξία του Διαφωτισμού, τον ανθρωπισμό, που επιβάλλει το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ανεκτικότητα της διαφορετικότητας και την αποδοχή της πολυμορφίας (γλωσσών, πολιτισμών, θρησκειών και εθνικών αυτοπροσδιορισμών) μέσα σε ένα ευρύτερο σύνολο.

Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία αυτές είναι οι αξίες που προσδιορίζουν την κοινή Ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και στις οποίες οι φιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες οφείλουν την εντυπωσιακή πρόοδο τους.

Advertisements